Druivenras: Kerner
De wijnen van de witte druivensoort Kerner herinneren aan een Riesling-wijn: fris en vruchtig, met fijne zuren. Soms hebbe ze een muskaat-nootje.

De Kerner is een kruising tussen de (rode) Trollinger en (witte) Riesling. Ze werd in 1929 door de kweker August Herold aan de Staatlichen Lehr- und Versuchsanstalt in Weinsberg (Würtenberg) gekweekt, maar kreeg lange tijd weinig of geen aandacht. Pas 1969 werd het ras officieel erkend. Oorspronkellijk noemde men de druif 'witte Herold' naar de kweker, maar later kreeg ze de naam 'Kerner' ter herinnering aan de Duitse (Zwabische) dichter Justinus Kerner die in Weinsberg geleefd had.

De winterharde ras rijpt vroeg en geeft een goede opbrengst met een hoog mostgewicht. Een nadeel van Kerner wijnstokken is hun gevoeligheid voor Oidium (echte meeldauw).

1974 ontdekte Ludwig Hochdörffer een spontane mutatie van een Kerner-druivelaar in zijn wijngaad in wijngaard in Nußdorf. Deze wordt als een nieuwe soort erkent en heet Kernling.
Sfeerbeelden
Sfeerbeeld-Photo
Maikammer: de 'Lage' (=wijngaard) 'Heiligenberg' met zijn "Romeinse Tempel'
Sfeerbeeld-Photo
Rhodt: kerkhof
Sfeerbeeld-Photo
Rhodt: Winterzicht vanuit het westen.
Sfeerbeeld-Photo
Rhodt - Herfstsfeer in de wijngaarden... De wolken hangen laag over de bergen van het Pfälzer Wald. Links ziet men de Kropsburg.
Sfeerbeeld-Photo
Wijngaarden in Rhodt
Sfeerbeeld-Photo
Edenkoben: Winter in de lage 'Schwarzer Letten'.
Sfeerbeeld-Photo
Rhodt: Herfstzicht vanuit de Villa Ludwigshöhe.
Sfeerbeeld-Photo
Rhodt: Theresienstraße - eén van de mooiste straten van de zuidelijke Pfalz.
Meer...