Winter in de einzellage Rosengarten (großlage Ordensgut) in Rhodt.
Einzellage Rhodter Rosengarten
Einzellage-Visitekaart
Rhodter Rosengarten
Gemeente: Rhodt
Großlage: Ordensgut
Bereich: Südliche Weinstraße
Grootte: 96 ha
Hoogte: 175-250 m
Helling: Licht hellend
Bodem: Zandige leem
Rhodter Rosengarten is een einzellage in de großlage Ordensgut, deel van het bereich Südliche Weinstraße.

Ze ligt in de gemeente Rhodt, is 96 ha groot, en bevindt zich tussen 175 en 250 m hoogte.
De bodem bestaat voornamelijk uit zandige leem.

Info

De druivelaars van de 'Älteste Weinberg' zijn echte veteranen: meer dan 400 jaar zouden ze oud zijn, en ze leveren nog steeds wijn

Volgens de overlevering zou de wijngaard reeds tijdens de 30-jarige oorlog (1618-1648) bestaan hebben. Hiermee is deze 'wingert' in de Rhodter Rosengarten de oudste nog vruchten dragende wijngaard van de Pfalz, sommigen beweren zelfs wereldwijd.

Op een oppervlakte van ongeveer 600 vierkant meter groeien een driehondertal druivelaaars groeien nog met de oorspronkelijke eigen wortels, een zeldzaamheid nadat sinds midden de 19de eeuw bijna alle wijn­gaarden op amerikaanse wortelstokken ge-ent zijn. De wijngaard, in het bezit van het wijngoed Oberhofer, Stefan in Edesheim, bestaat uit voornamelijk Gewürztraminer-druivelaars en produceert jaarlijks zo een 150 tot 300 liter wijn. De typische rosengeur van deze wijnsoort past uitstekend bij de naam van zijn lage!
Sfeerbeelden
Sfeerbeeld-Photo
Edenkoben: Winter in de lage 'Schwarzer Letten'.
Sfeerbeeld-Photo
10 jan 2016.
De mandelboompjes bloeien dit jaar uitzonderlijk vroeg. Normaal is de roze pracht vanaf midden tot einde maart te bewonderen.
Sfeerbeeld-Photo
Wijngaarden bij Edenkoben.
Sfeerbeeld-Photo
Rhodt - Herfstsfeer in de wijngaarden... De wolken hangen laag over de bergen van het Pfälzer Wald. Links ziet men de Kropsburg.
Sfeerbeeld-Photo
Sfeerbeeld-Photo
Herfstkeuren
Meer...