Detail van een wijnetiket van het wijngoed SOPS in Bad Dürkheim.
Winzer: SOPS in Bad Dürkheim

Contact:

Adres: Römerplatz 6
Bad Dürkheim
Telefoon: +49 6359-9159541
Email: info@sops-wein.de
Web: www.sops-wein.de

Bedrijfsinfo:

Eigenaar(s): SOPS GbR
Keldermeester(s): Sven Ohlinger en Philipp Seeger
Productie: - Wit, Rood
- Sekt

Info:

De meeste winzer zijn als het ware ''erfelijk'' belast, veelal zijn ze in een wijnboerenfamilie geboren, en wordt het beroep en bedrijf van generatie op generatie verder gevoerd.

Bij Sven Ohlinger en Philipp Seeger is dit niet het geval: ze zijn wel echte ''Pälzer Buwe'' die tussen de wijngaarden groot geworden zijn, maar zonder ''ouderlijk'' wijngoed. Als ''Quereinsteiger'' hebben beiden het beroep van ''Weinbautechniker'' geleerd, en zijn als werknemers bij andere wijnboeren aan de slag gegaan. Hun wegen hebben zich in het bekende wijngoed Knipser uit Laumersheim gekruisd.

2010 besloten ze voor eigen rekening aan de slag te gaan: in de gemeente Bissersheim konden ze een 25 are grote wijngaard verwerven, die met Chardonnay aangelegd werd. Twee jaar later werden de eerste duiven geoogst, de wijn gerijpt eerst in barriques en dan op de fles.... Met trots konden de jonge ondernemers hun eerste eigen wijn in 2014 presenteren.

Ondertussen is het gamma uitgebreid met Riesling, Sauvignon Blanc, en een Chardonnay-Sekt Brut. Nieuwe wijngaarden met Syrah zijn aangeplant...

wdl - jul 2016

Thumbnail van de website van het wijngoed.
Sfeerbeelden
Sfeerbeeld-Photo
Sfeerbeeld-Photo
10 jan 2016.
De mandelboompjes bloeien dit jaar uitzonderlijk vroeg. Normaal is de roze pracht vanaf midden tot einde maart te bewonderen.
Sfeerbeeld-Photo
Sfeerbeeld-Photo
Wijngaarden bij Edenkoben.
Sfeerbeeld-Photo
Rhodt: Herfstzicht vanuit de Villa Ludwigshöhe.
Sfeerbeeld-Photo
Sfeerbeeld-Photo
Edenkoben: Villa Ludwigshöhe
Sfeerbeeld-Photo
Meer...